بسم الله الرحمن الرحیم

اخبار عمومی

اصطلاحات تولید سری دوم

خط تولید:
خط تولید (انگلیسی: Production line)، فرایندی پیوسته و پی‌درپی در کارخانه ها و کارگاه‌ها است؛ که به منظور تولید یک محصول پایانی از فرآورده‌های خام، یا آماده‌سازی و مناسب کردن مواد اولیه برای استفاده شدن در مرحلهٔ بعدی تولید یک محصول نهایی، از آن استفاده می‌شود. مجموعهٔ این عملیات پیوسته می‌تواند شامل فراوری، پالایش یا مونتاژ (سوار کردن قطعات تشکیل دهندهٔ یک محصول) باشد

ظرفیت تولید:
ظرفیت تولید ( به انگلیسی: Productive Capacity) حداکثر خروجی مقدور برای یک اقتصاد است. به نقل از کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (UNCTAD)، هیچ تعریف توافق شده‌ای از حداکثر خروجی وجود ندارد. سازمان UNCTAD، این تعریف را برای ظرفیت تولید پیشنهاد می‌کند: ” منابع تولیدی، قابلیت‌های کارآفرینی و پیوندهای تولیدی که مجموعاً ظرفیت یک کشور را برای تولید کالاها و خدمات تعیین می‌کنند،” ظرفیت تولید نام دارد. این تعریف می‌تواند برای منابع یا دارایی‌های فردی نیز به‌کار رود

گلوگاه محصول:
در تولید و مدیریت پروژه، گلوگاه یکی از فرایندها در زنجیره ای از فرایندهاست، به گونه ای که محدودیت ظرفیت آن، ظرفیت کل زنجیره را کاهش می‌دهد. نتیجه وجود گلوگاه، توقف در تولید، مازاد عرضه، فشار از سوی مشتریان و روحیه پایین کارکنان است

 

چرخه عمر محصول:
مرحله از زمان عمر خود در بازار است. شش مرحله چرخه زندگی عبارتند از: توسعه، معرفی، رشد، بلوغ، اشباع و زوال

خط مونتاژ:
به معنی سرهم کردن یا وصل کردن قطعات صنعتی پیش‌ساخته مانند قطعات خودرو

راه اندازی خط تولید:
راه اندازی خط تولید یک فرآیند پنج مرحله‌ای است که شامل تعیین نیازهای تولید، انتخاب فناوری مناسب، طراحی خط تولید، اجرای خط تولید و کنترل خط تولید است. هر مرحله از این فرآیند نیاز به برنامه ریزی، تحلیل، طراحی، اجرا و کنترل دارد. هدف از راه اندازی خط تولید افزایش بهره وری، کاهش هزینه‌ها و بهبود کیفیت است

انبارداری در تولید:
انبار، محل تجمع و ذخیره سازی اقلامی است که موجودی‌های درون آن برای رفع نیازها و تقاضاهای آتی مصرف میگردند. از انبار برای نگهداری یک یا چند نوع کالای بازرگانی، صنعتی، مواد اولیه، تولیدات و فرآورده‌های مختلف استفاده می‌شود. علاوه بر آن، به عنوان مکان و تأسیساتی برای نگهداری موقت مواد به منظور توزیع و تجمیع کالاها در سیستم‌های توزیع استفاده می‌شود. بسته به کاربرد انبارها می‌توان از تجهیزات سرمایشی مثل یخچال‌ها برای نگهداری محصولات دارویی و خوراکی و یا جرثقیل‌ها برای جابجایی کانتینرها و محصولات بزرگ استفاده کرد.

انبارگردانی:
اَنبارگَردانی (به انگلیسی: Stock-taking ) سیاهه برداری از کالای موجود در انبار و ارزیابی موجودی آن را می‌گویند
بر اساس استانداردهای حسابداری حداقل هر سال برای یکبار انبارگردانی باید در انبارهای شرکت‌های بازرگانی، تولیدی و صنعتی صورت گیرد. البته با توجه به ابعاد و اهمیت کالاها این زمان می‌تواند کوتاه‌تر هم در نظر گرفته شود. هدف از انبارگردانی به‌طور کلی شمارش موجودی اقلام کالا به منظور ایجاد اطمینان از وجود کمی و کیفی و کنترل کالاهاست

محصول:
فرآورده یا محصول (به انگلیسی: Product )، به معنای «چیزی است که توسط نیروی انسانی یا تلاشی تولید شود» یا «نتیجهٔ یک عمل یا یک فرایند» را گویند. محصول به معنای حاصل شده و فراورده به معنای فرآوری‌شده (تولید شده) است

مطالب مرتبط

یک پاسخ

  1. داشتن اطلاعات اولیه از اصطلاحات تولید برای یک تاجرباعث کسب اعتبار واعتماد سازی بیشتر می گردد .تولید کنندگان ،تامین کنندکان کالا هست ،تولیدات انها به مثابه فززندان انها هستند هر چه از کارخانه ،وتولیدات آنها بدونید تعریف کنید وتخصصی ورود کنید ارتباط بهتری برقرار میکنید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *